luni, 25 august 2008

Primul pas in a castiga bani pe net, cu ajutorul unui blog

Pregatesti un fisier text (document Word, text in Wordpad sau Notepad) si notezi in el toti pasii pe care ii vei face in continuare.

Iti trebuie in primul rand un cont de email, altul decat cel personal, special creat pentru aceasta afacere. Eu unul folosesc Gmail si ti-l recomand si tie.
Nu folosi adresa ta personala de email avand in vedere ca toate programele de afaceri online presupun foarte multe mailuri, nu neaparat SPAM, dar in general… SPAM.

Apoi creezi un blog in care vei descrie pasii pe care ii faci tu acum. Cele mai folosite bloger-e si care merg super sunt: www.blogspot.com, www.wordpress.com
Iti poti achizitiona un domeniu daca vrei (ex. www.blogulmeudefacutbani.ro) dar este mai greu de indexat iar blog-erele sunt foarte bine si rapid indexate de motoarele de cautare.

Renunta la Internet Explorer si instaleaza-ti Mozilla. Este mult mai bun si lucreaza foarte bine cu tot felul de ad-on-uri.

Un add-on care ne va interesa in mod special este StumbleUpon care este o mare comunitate de blog-eri si nu numai, are functii usor de folosit si este un excelent generator de trafic pentru noul tau blog. Te inregistrezi (de preferat cu aceasi adresa de email ca cea pentru blog), instalezi toolbar-ul lor si… vei invata repede ce se poate face cu el. Dupa ce ti-ai instalat toolbar-ul intri pe blog-ul pe care l-ai creat si ii acorzi un “thumb up” (il gasesti in noul toolbar SU). Introduci o descriere amanuntita si cat mai exacta a blog-uui tau si iti inviti si prietenii sa iti promoveze blog-ul.

O alta sursa de trafic pentru blog-ul tau este Technorati. Dupa inregistrare iti introduci blog-ul in noul cont creat.

Tot ce ai notat in fisierul text/document de la inceput copiezi si pui pe blog.

Cam asta e pentru inceput.

Niciun comentariu: